Bordskamin

Hem Bordskamin

I denna kategori hittar ni alla våra bordskaminer. Som ni förmodligen redan känner till använder våra kaminer ingen skorsten och finns i flera olika utseenden. Alla bordskaminer som ni hittar här använder bioetanol som bränsle. Storleken på en bordskamin varierar mycket beroende på hur stor brännare de är utrustade med. Ni kan hitta spisar som är cirka 20 till 50 cm långa. Några av spisarna är utrustade med en brännare på 0,5 liter medan andra har en brännare på hela 2 liter.

Under vinterhalvåret använder sig många svenska familjer av stearinljus för att skapa en trevlig stämning under dessa mörka och tråkiga månaderna. Det vi förslår är att använda sig av en bordsspis istället som brinner utan lukt, rök och sot vilket är detsamma som ett stearinljus. En bordskamin avger mer värme och och skapar bra mycket större och kraftigare lågor än ett stearinljus. Inte nog med att de har nästan lika stor flammhöjd som våra större kaminer så är de dessutom enkla att flytta rundor i ert hus eller lägenhet.

Ni kanske inte tror att våra bordskaminer avger så mycket värme men sanningen är att de avger lika mycket värme som ett element. Vilket medför att vi rekommenderar att ni placerar er kamin i ett vardagsrum som är större än 15 kvm eller i ett annat liknande rum. Det går bra att använda en etanolkamin i mindre rum men man måste vara noggrann med att ventilationen i rummet är bra. Ni kan använda en bordskamin i ett uterum för att öka temperaturen några enstaka grader under kall sommarkväll eller under tidig höst. Vi lovar att ni kommer bli helt nöjda med er bordskamin och om inte ni är fullt nöjda erbjuder vi 1 års garanti på alla våra produkter.