Väggkamin

Hem Väggkamin

I denna kategori hittar ni våra väggmonterade etanolkaminer. Enkelt sagt är det kaminer som skall eller bör monteras upp på väggen. Vi har kaminer som är uppbyggda med en, två, tre eller fyra brännare. Annars har ni ett sista alternativ att använda er av en separat brännare för att bygga er alldeles egna kamin.

Väggar har alltid varit nödvändigt när vi bygger våra hus eller skapar trevliga rum i lägenheter. De används för att avgränsa rum och effektivisera ytan i huset eller lägenheten på ett så bra sätt som möjligt. Vi har blivit väldigt vana vid att placera hyllor och skåp nära väggarna för att spara så mycket yta som möjligt. Detsamma gäller för kaminer. Väggkaminer även kallade väggmonterade etanolkaminer passar perfekt in på en stor vardagsrumsvägg som ni och era kompisar kan njuta av.

Några av fördelarna med en etanolkamin istället för en riktigt kamin är att ni slipper installera en skorsten, vilket i de flesta fall kostar en bra summa pengar. En etanolkamin ger inte samma effektutveckling som en braskamin men känslan får ni istället av den moderna och eleganta designen som brinner i en lite lugnare takt. Ifall ni nu tror att en kamin som drivs på bioetanol inte ger någon värme är det helt fel, en brännare på 1,5 liter motsvarar cirka ett element på medeltemperatur, d.v.s.1,5 kW och två brännare motsvarar 3 kW och så vidare. En annan stor fördel med en väggmonterad eldstad som drivs på bioetanol är att installationen tar cirka 10-30 minuter medan en braskamin tar flera dagar och riktiga hantverkare måste anlitas.