Fantastisk braskamin utan skorsten i vit färg
Information om våra eldstäder

Nya kaminer med modern design, både vägg och golv

Eldstadsbutiken kommer snart att få in flera nya kaminer och hemsidan kommer att uppdateras med mycket information. Vi har som mål att få ett större utbud av trevliga etanolkaminer och en hemsida som är enkel att navigera. Vi kommer få in stora stående etanolkaminer samt ett stort utbud av inbyggningsbara kaminer. Oavsett vad ni är intresserade av så kommer ni hitta det här.

Vi har börjat få in ett flertal frågor gällande inbyggningsbara etanolkaminer och därför har vi beslutat att öka på vårt utbud. Vårt mål är att sälja kaminer i en hög kvalité till ett överkomligt pris. Några vanliga frågor som vi får från kunder är:

Hur mycket värmer en etanolkaminer?

En etanolkamin avger värme som är märkbar, dock rekommenderar vi inte att ni försöker värma upp ert hem med en etanolkamin utan de ska i första hand användas som en stämningshöjare. En kamin med en brännare på 1 liter avger cirka 2 kW och en brännare på 2 liter avger cirka 4 kW och så vidare. Självklart beror det också på brännarens utformning men en av våra tumregler säger att en dubbelt så stor brännare avger dubbelt så mycket bränsle.

Kan jag placera en väggkamin på en trävägg?

Om ni ska placera en väggkamin på en trävägg rekommenderar vi att ni placerar en ej brännbar skiva bakom kaminen för att skydda väggen. Normallt sett blir kaminerna inte mer ön 60 grader men beroende på vilken storlek ni har på brännaren så kan kaminen ibland bli varmare.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden är cirka 1 vecka på våra kaminer, ibland tar det längre tid och ibland så går det snabbare. Alla våra kaminer levereras hem till dörren för att hämta en kamin på posten eller liknande kan vara ganska så besvärligt. Vi använder oss av lite olika speditörer, Schenker, FedEx, PostNord, DHL, DPD och TNT beroende på storleken på kaminen.

Om ni har några frågor om våra etanolkaminer är det bara att höra av sig. Ni hittar våra stora etanolkaminer här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *