Eldstäder och öppna spisar

Hem Fristående eldstäder Birkdale stor bioetanolkamin vit
Birkdale stor bioetanolkamin vit

Birkdale stor bioetanolkamin vit

(2 kundrecensioner)

6,995.00 kr

Birkdale bioetanolkamin har en unik design, och det är svårt att hitta något liknande runt om i Europa. Denna underbara spis är nästan 1 meter bred vilket är svårt att se på bilden. Trots sin stora storlek väger Birkdale endast 25 kg vilket gör att ni enkelt kan flytta rundor på den i er lägenhet eller hus. De gula fina lågorna som ni ser på bilden, kan ibland vara svåra och få och ni blir här tvungna att testa er fram med olika märken på bränslen. Ni kan tänker er att köpa Birkdale för att använda den som en värmekälla, men vi rekommenderar att ni köper den mer för inredning istället för värmekälla. Självklart kan våra kaminer avge värme, men kostnaden för att använda dem som primär värmekälla kan bli väldigt dyrt.

Slut i lager

Beskrivning

Birkdale är en stor bioetanolkamin i vit färg som liknar en klassisk öppen spis. Denna fantastiska design har blivit en stor succé på marknaden bland miljövänliga kaminer. Birkdale är konstruerad likt alla våra andra bioetanolkaminer med en brännare som är placerad i mitten på kroppen och skyddas av en liten glasskiva. Glasskivans placering är smart för att både skydda och ge lite ny design till kaminen. Med Birkdale finns det flera fördelar som att den är enkel att använda och passar perfekt in i de flesta rum samtidigt som ni inte behöver installera någon skorsten. En av de stora fördelarna med en bioetanolkamin är att man slipper ansöka om tillstånd, vilket man behöver göra med en vanlig braskamin.

 

Birkdales brännare rymmer 1 liter bioetanol och kan vid maximal förbränning uppnå en effekt på 2 kW vilket inte är något att skryta över. Det kostar cirka 8-12 kr att tillverka dessa 2 kW, men den värmer upp ert rum med några enstaka grader och skapar en mysig och trevlig känsla. Birkdale klarar av att brinna i cirka 3.5 timmar med en konsumtion av 0.3 liter bioetanol per timme.

 

På bilden nära brännaren kan ni se några keramiska stenar i grå färg. Tyvärr ingår dessa stenar inte vid köp av birkdale utan ni måste köpa dem separat. Stenarna är bara för dekorationssyfte och visa hur eldstaden ser ut med dem.

 

Säkerhet är en ständig fråga vi får från våra kunder och självklart anser vi att säkerhet är viktigt. Därför är alla våra brännare testade av det tyska laboratorier TUV för att uppfylla de ny säkerhetskraven BS/EN 16647:2015.

 

Som de flesta av våra fristående modeller och kaminer behöver inte Birkdale någon speciell installation. Det ni behöver göra är att packa upp bioetanolkaminen och sätta brännaren och glaset på rätt plats. När glaset och brännare är på rätt plats har ni fått er egen eldstad som brinner med fina gula lågor. Birkdale kommer att värma ert rum med några enstaka grader och skapa en hemtrevlig atmosfär.

 

Ytterligare information om Birkdale
Vikt: 25 kg
Färg: Vit
Kategori: Bioetanolkamin / Kamin
Bränsle: Bioetanol
Säkerhet: BS/EN 16647:2015
Material på eldstad: Pulverlackat järn och glas
Material på brännare: Rostfritt stål
Storlek på brännare: 1 liter
Maximal effekt: 2 kW
Total brinntid: 3.5 timmar
Storlek: 75 cm bred, 28 cm djup och 68 cm hög.
INGEN SKORSTEN BEHÖVS DÅ INGEN LUKT ELLER RÖK AVGES VID FÖRBRÄNNING!

 

Vi erbjuder 12 månaders garanti på alla våra eldstäder och ifall ni ser något som inte ser rätt ut på er eldstad, vänligen kontakta oss på support@eldstadsbutiken.se.

 

Gällande våra betalningslösningar så använder vi oss av Payson. Payson erbjuder betalning via faktura där ni kan delbetala. Ni har självklart möjlighet att betala med kort ifall ni känner för det. Som de flesta andra nätbutiker erbjuder vi öppet köp på alla våra produkter upp till 30 dagar.

 

Chiswick kamin utan skorsten har en liknande design som Birkdale bioetanolkamin fast tjockare.

2 recensioner av Birkdale stor bioetanolkamin vit

  1. Johan

    Birkdale är en underbar bioetanolkamin som verkligen passar bra in i vårt uterum. Vi har valt att använda Birkdale i vårt ute och vardagsrum. Och nu när våren har börjat komma använder vi denna fantastiska spis i vårt vardagsrum och vi helt nöjda med Birkdale.

  2. Göran och Anna

    Vi visste inte vad vi behövde till vårt vardagsrum men vi snubblade på denna trevliga kamin. Vi är inte vana vid att handla på internet men oj så smidigt det gick. Vi var lite oroliga de tre första dagarna då vi inte fått något spårningsnummer men sen fick vi ett spårningsnummer och en vecka senare kom kaminen med en chafför från DHL. Kaminen var enkel att installera och passade hur bra som helst i vårt vardagsrum som behövde någon vit designmöbel för att fylla upp lite yta.

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *