Eldstäder och öppna spisar

Hem Fristående eldstäder Dorset unik utomhuskamin svart
Rea!
Dorest utomhuskamin svart
 • Utomhuskamin i svart färg Dorset
 • Dorset unik utomhuskamin svart

  5,995.00 kr 4,995.00 kr

  Dorest är en utomhuskamin med en unik design. Formen på kaminen liknar en gammal lukta som användes under senare kvällar och nätter under medeltiden. Enligt bilderna kan det vara svårt att få en uppfattning om hur stora kaminerna är men Dorset är cirka 60 cm hög och väger 15 kg. Den är dessutom väldigt enkel att flytta då ni ser handtaget på toppen av eldstaden. Ni har möjlighet att använda Dorset både inom och utomhus, då många av våra kunder väljer att använda den ute på sommaren eller i uterum som lite extra värme.

  Slut i lager

  Beskrivning

  Dorset är en unik utomhuskamin med sin design likt en stor lykta som användas under medeltiden på sena kvällar och nätter. Dorset är cirka 60 cm hög vilket kan vara svårt att se på bilderna och brännaren är placerad i mitten på kroppen. Oavsett om det står att Dorset är en utomhuskamin kan ni använda den inne och ute. Den är väldigt enkel att flytta och väger endast 15 kg och med handtaget på toppen av kroppen blir den väldigt lätt att flytta. För att få de fina gula lågorna som Dorset har behöver ni testa vilket märke på bioetanol som fungerar bäst. Färgen på lågorna beror mycket på kvalitén som ni har på bränslet.

   

  Dorset utomhuskamin är utrustad med en brännare på 1 liter som sitter på botten av kaminen. Denna brännare kan vid full förbränning producera cirka 2 kW med en genomsnittlig konsumtion av bioetanol på 0.3 liter per timme. Detta skapar er en kostnad på cirka 8-12 kr per timme beroende för vilket pris ni köpt ert bränsle. Med Dorset slipper ni rök och lukt som annars hade skapats vid förbränning av ved. Ifall veden hade varit fuktig hade ni fått en väldig massa rök och grannarna hade säkert undrat vad ni höll på med.

   

  De svarta vedträna som ni ser i Dorset är gjorda av keramik och används endast för dekorationssyfte. De tillför ingen värme eller större eld utan ligger där endast för att Dorset skall få ett trevligare utseende.

   

  Som alla våra andra utomhuskaminer eller kaminer över huvud taget är brännarna konstruerade ur ett säkerhetsperspektiv. Ifall ni råkar välta Dorset kommer bara väldigt lite bioetanol att trilla ut och ingen större eld kommer att skapas. Det finns något som kallas för säkra bioetanolbrännare och för att bli klassat som det måste man uppfylla de nya standarderna: BS/EN 16647:2015

   

  Som de flesta av våra kaminer kräver Dorset utomhuskamin heller inga svårare installationer. Utan Doreset är nog en av våra enklaste eldstäder att installera då ni endast behöver placera brännaren på rätt plats. Sen har ni en utomhuskamin som inte kommer att besvära er med lukt, rök eller sot. Ni behöver dessutom inte städa brännaren ofta de alkoholen gör rent den varje gång.

   

  Ytterligare information om Dorset
  Vikt: 15 kg
  Färg: Svart
  Kategori: Utomhuskamin / Fristående eldstad
  Bränsle: Bioetanol
  Säkerhet: BS/EN 16647:2015
  Material på eldstad: Pulverlackat järn
  Material på brännare: Rostfritt stål
  Storlek på brännare: 1 liter
  Maximal effekt: 2 kW
  Total brinntid: 3.5 timmar
  Storlek: 44 cm bred, 44 cm lång och 63 cm hög.
  INGEN SKORSTEN BEHÖVS DÅ INGEN LUKT ELLER RÖK AVGES VID FÖRBRÄNNING!

   

  Vi erbjuder 12 månaders garanti på alla våra eldstäder och ifall ni ser något som inte ser rätt ut på er eldstad, vänligen kontakta oss på support@eldstadsbutiken.se.

   

  Gällande våra betalningslösningar så använder vi oss av Payson. Payson erbjuder betalning via faktura där ni kan delbetala. Ni har självklart möjlighet att betala med kort ifall ni känner för det. Som de flesta andra nätbutiker erbjuder vi öppet köp på alla våra produkter upp till 30 dagar.

   

  Arkle utomhusspis har liknande användningsområde som Dorset, men används ofta i gamla schakt med.

  Recensioner

  Det finns inga produktrecensioner än.

  Bli först med att recensera “Dorset unik utomhuskamin svart”

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *