Eldstäder och öppna spisar

Hem Fristående eldstäder Arkle liten utomhusspis svart
Rea!
Arkle lite utomhusspis svart
 • Utomhusspis i svart färg Arkle
 • Arkle liten utomhusspis svart

  4,995.00 kr 3,595.00 kr

  Arkle utomhusspis med unik design. Formen på spisen liknar en klassisk grill där man grillar korv. Dock skall ni inte använda Arkle för att grilla er mat utan endast som dekoration eller sekundär värmekälla. Med Arkle får ni flera alternativ, ni kan använda Arkle som en insatsbrännare, placera den i en gammal kamin som ej är aktiv. Använda den utomhus på balkonger, terrasser och mycket mer. Det är bara er fantasi som sätter begränsningarna ni har med Arkle.

  Slut i lager

  Beskrivning

  Arkle en liten utomhusspis i svart färg. Arkle ser ut som en gammal utomhusgrill där man stoppas kolen i mitten. Arkle har en väldigt ovanlig design och det är svårt att hitta någon liknande bioetanolspis på den Svenska marknaden. Ni har möjlighet att använda den här lilla grillen både utom och inomhus. Några av våra kunder har valt att använda Arkle som en insatsbrännare i deras gamla öppna spisar. Som ni förmodligen redan vet brinner Arkle utan lukt, rök och sot då den använder bioetanol som bränsle. Den enda biprodukten som skapas vid förbränning av bioetanol är koldioxid och vatten.

   

  Arkle har som de flesta av våra utomhusspisar endast utrustad med en brännare på 1 liter. Denna brännaren är placerad i mitten på Arkles kropp och kan vid full förbränning nå en effekt på cirka 2 kW. Nästan alla våra spisar har en total brinntid på 3.5 timmar och detsamma gäller för Arkle. Arkle konsumerar cirka 0.3 liter bioetanol per timme. Färgen på lågorna beror väldigt mycket på vilket märke ni använder er av på ert bränsle. Här gäller det att prova sig fram för att få ut det bästa av de olika märkena som finns på marknaden. Vissa sorters bränsle ger en mer gulaktig färg medan andra skapar orangea lågor. Några bidrar med extra värme medan andra ger väldigt lite värme. Detta kan bero på att vissa bränsle innehåller mer vatten än andra.

   

  De två vedträna som ni ser vid elden måste ni tyvärr köpa separat. Vi säljer bara keramiska vedträn och ni skall inte placera riktiga vedträn vid brännaren!

   

  Arkle är som alla våra andra spisar väldigt säker. Brännaren är utrustad med extra fack för säkerhet. Detta gör att ni kan nästan vända upp och ner på brännaren och väldigt lite bioetanol kommer bara trilla ut. Detta är väldigt bra ur säkerhetssynpunkt då ifall Arkle skulle trilla kommer den inte orsaka någon större brand. Brännarna uppfyller de nya säkerhetskraven BS/EN 16647:2015 och är testade av TUV.

   

  Arkle är en vanlig utomhusspis som inte behöver någon montering alls. Det enda ni behöver göra är att placera brännaren på rätt plats.

   

  Ytterligare information om Arkle
  Vikt: 8.7 kg
  Färg: Svart
  Kategori: Utomhusspis / Fristående eldstad
  Bränsle: Bioetanol
  Säkerhet: BS/EN 16647:2015
  Material på eldstad: Pulverlackat järn
  Material på brännare: Rostfritt stål
  Storlek på brännare: 1 liter
  Maximal effekt: 2 kW
  Total brinntid: 3.5 timmar
  Storlek: 45,5 cm bred, 32 cm djup och 29 cm hög.
  INGEN SKORSTEN BEHÖVS DÅ INGEN LUKT ELLER RÖK AVGES VID FÖRBRÄNNING!

   

  Vi erbjuder 12 månaders garanti på alla våra eldstäder och ifall ni ser något som inte ser rätt ut på er eldstad, vänligen kontakta oss på support@eldstadsbutiken.se.

   

  Gällande våra betalningslösningar så använder vi oss av Payson. Payson erbjuder betalning via faktura där ni kan delbetala. Ni har självklart möjlighet att betala med kort ifall ni känner för det. Som de flesta andra nätbutiker erbjuder vi öppet köp på alla våra produkter upp till 30 dagar.

   

  Om ni letar efter en utomhusspis i liknande design kanske ni skall kolla på Anya eldstad utomhus.

  Recensioner

  Det finns inga produktrecensioner än.

  Bli först med att recensera “Arkle liten utomhusspis svart”

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *