Eldstäder och öppna spisar

Hem Fristående eldstäder Howarth skorstensfri eldstad svart
Howarth skorstensfri eldstad svart
 • Skorstensfri eldstad i sin finaste miljö.
 • Howarth skorstensfri eldstad svart

  (1 kundrecension)

  13,495.00 kr

  Howarth är vår mest populära skorstensfria eldstad. Den har en rund underbar design där ved kan placeras under luckan som ni ser på bilden. Dock används inte ved som bränsle i Howarth utan bioetanol. Howarth är uppbyggd med en sådan design att den smälter in era rum och sprider en underbar glädje. I det rum som ni placerar Howarth i kommer temperaturen att öka med några enstaka grader. Howarth är utrustad med en säker brännare som förhindrar spill av bioetanol. Vi garanterar er att ni kommer bli 100% nöjda med Howarth skorstensfri eldstad.

  Slut i lager

  Beskrivning

  Howarth skorstensfri eldstad finns i både svart och vit färg. Denna underbara eldstad han en liten unik design som passar bra in i vardagsrum. Själva skulle vi ha placerat Howarth vid någon vägg eller hörn för att spara utrymme i rummet. Sen tycker vi rent designmässigt att eldstaden passar bäst in i hörn. Den runda och moderna designen gör sig väl sedd och ni kommer njuta till hundra av Howarth. Under en kall vinterdag kommer Howarth att vara värd alla sina pengar, då den skapar lite extra värme och en underbar atmosfär. Brännaren i denna skorstensfria eldstad avger ingen lukt, rök eller sot. Ni slipper dessutom att underhålla den då alkoholen rengör brännaren i sig. Ifall det har fastnat smuts nere i brännaren eller skräp kan det vara bra att plocka bort detta innan ni tänder på.

   

  Howarth skorstensfri eldstad är utrustad med en brännare på 1 liter som är placerad i mitten på eldstaden. Som ni förmodligen redan känner till säljer vi endast eldstäder som använder bioetanol som bränsle. Bioetanol är inte lika effektivt som ved men ni behöver ingen skorsten då de enda biprodukterna vid förbränning är vatten och koldioxid. Vid full förbränning kan Howarth uppnå en effekt på cirka 3 kW och klarar då av att brinna i cirka 3.5 timmar med en konsumtion av 0.3 liter bioetanol per timme.

   

  Vedträna som ni ser under glasrutan är endast placerade där för ge Howarth ett trevligt utseende. Självklart kan ni placera vedträn i detta fack, men använd absolut inte dem när ni eldar med Howarth. Det är väldigt viktigt att i endast använder bioetanol när ni eldar med Howarth för att annars skapas farliga biproduker i förbränning såsom rök som inte försvinner via någon skorsten.

   

  Howrarth skorstensfri eldstad är utrustad med en säker brännare. Det som menas med en säker brännare är att ifall ni tappar brännaren heller Howarth trillar skall väldigt lite bioetanol läcka ut och ingen större eld skapas. Våra brännare får denna funktionen genom att ett extra fack i brännaren är installerat. Alla våra brännare är testade av TUV för att uppfylla de nya säkerhetsstandarderna: BS/EN 16647:2015

   

  Howarth kräver inga stora installationer då ni endast behöver placera brännaren på rätt plats. De flesta av våra kaminer levereras i färdigt skick där ingen installation krävs. Det är mycket enklare att installera Howarth skorstensfri eldstad än ett vanligt bord från IKEA.

   

  Ytterligare information om Howarth
  Vikt: 23,5 kg
  Färg: Svart
  Kategori: Skorstensfri eldstad / Kamin
  Bränsle: Bioetanol
  Säkerhet: BS/EN 16647:2015
  Material på eldstad: Pulverlackat järn och glas
  Material på brännare: Rostfritt stål
  Storlek på brännare: 1 liter
  Maximal effekt: 3 kW
  Total brinntid: 3.5 timmar
  Storlek: 43 cm bred, 43 cm djup och 96 cm hög.
  INGEN SKORSTEN BEHÖVS DÅ INGEN LUKT ELLER RÖK AVGES VID FÖRBRÄNNING!

   

  Vi erbjuder 12 månaders garanti på alla våra eldstäder och ifall ni ser något som inte ser rätt ut på er eldstad, vänligen kontakta oss på support@eldstadsbutiken.se.

   

  Gällande våra betalningslösningar så använder vi oss av Payson. Payson erbjuder betalning via faktura där ni kan delbetala. Ni har självklart möjlighet att betala med kort ifall ni känner för det. Som de flesta andra nätbutiker erbjuder vi öppet köp på alla våra produkter upp till 30 dagar.

   

  Detta är en av våra egna favoriter och Howarth finns dessutom i vit färg vilket ni kan läsa mer om här Howarth stor biospis vit.

  1 recension av Howarth skorstensfri eldstad svart

  1. Johan

   Beställade Howarth tidgare i höst och blev väldigt nöjd med kaminen. Fick kaminen hemlevererad av PostNord cirka 10 dagar efter beställning. Placerade Howarth i vårt vardagsrum och är helt nöjda.

  Skriv en recension

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *