Eldstäder och öppna spisar

Hem Fristående eldstäder Salcombe skorstensfri kamin svart
Salcombe skorstensfri kamin svart

Salcombe skorstensfri kamin svart

(1 kundrecension)

8,995.00 kr

Salcombe är en underbar skorstensfri kamin som liknar en vanlig braskamin med sin dekoration av vedträn. Ni är tyvärr tvungna att själva placera vedträna där. Bakom glasrutan eller dörren intill värmen hos Salcombe ligger det två stycken keramiska vedträn för att ge den en mer braskamin-liknande look. De gula lågorna som ni ser bakom glasrutan avger ingen lukt eller rök. De enda biprodukterna som skapas vid förbränning av bioetanol är vatten och koldioxid vilket gör det till ett väldigt miljövänligt val. Ni behöver inte tänka på att installera någon skorsten eller liknande vilket är väldigt skönt. Ni får dessutom möjligheten att flytta rundor på denna skorstensfria kamin då den inte skruvas fast i golv eller vägg.

Slut i lager

Beskrivning

Salcombe är en skorstensfri kamin som drivs på bioetanol och den finns bara i svart färg. Detta är en väldigt ovanlig kamin med en modern och elegant design som passar bra in i de flesta rum. Salcome har en avlång form i vertikal vinkel där brännaren är placerad i mitten på kroppen och omges av skyddande glasskivor. Glasskivorna är som skydd mot elden samt för att man skall kunna njuta av de gula lågorna. Denna kamin är dessutom väldigt enkel att använda, ni kan släcka och tända den på några enstaka sekunder då ni slipper sitta och blåsa, använda papper osv. Det är enklare att använda en skorstensfri kamin som drivs på bioetanol än en braskamin, ni får nästan hela upplevelsen men slipper väldigt mycket bekymmer.

 

Salcombe är uppbyggd med en brännare på 1 liter. Brännaren är placerad i mitten på hela kroppen. den totala energin som Salcombe kan skapa när den brinner för max är cirka 3 kW. Detta är väldigt mycket för en skorstensfri kamin som använder bioetanol som bränsle. Den totala brinntiden för nästan alla våra kaminer är cirka 3.5 timmar och detsamma gäller för Salcombe. Detta är en väldigt snål kamin som endast konsumerar 0.3 liter bioetanol per timme.

 

Vedträna som ni ser innanför glaset vid elden ingår tyvärr inte vid köp av Salcombe. Detta är keramiska vedträn som ni kan hitta på vår sida. Vi rekommenderar att ni inte stoppar in riktiga vedträn i Salcombe för då kommer det inte att gå bra.

 

Salcombes brännare är väldigt säker då den skyddar mot spill. Det som kommer hända ifall ni håller på att spilla är att cirka 10% av bioetanolet i brännaren kommer att rinna ut och inte allt. Vi säljer bara produkter som är testade av TUV och uppfyller de nya kvalitetsstandarderna BS/EN 16647:2015.

 

Salcombe kräver ingen installation då den skickas färdig i förpackningen. Ni behöver vara placera sakerna på rätt ställe såsom brännaren.

 

Ytterligare information om Salcombe
Vikt: 27 kg
Färg: Vit
Kategori: Skorstensfri kamin / Kamin
Bränsle: Bioetanol
Säkerhet: BS/EN 16647:2015
Material på eldstad: Pulverlackat järn och glas
Material på brännare: Rostfritt stål
Storlek på brännare: 1 liter
Maximal effekt: 3 kW
Total brinntid: 3.5 timmar
Storlek: 43 cm bred, 32 cm djup och 92 cm hög.
INGEN SKORSTEN BEHÖVS DÅ INGEN LUKT ELLER RÖK AVGES VID FÖRBRÄNNING!

 

Vi erbjuder 12 månaders garanti på alla våra eldstäder och ifall ni ser något som inte ser rätt ut på er eldstad, vänligen kontakta oss på support@eldstadsbutiken.se.

 

Gällande våra betalningslösningar så använder vi oss av Payson. Payson erbjuder betalning via faktura där ni kan delbetala. Ni har självklart möjlighet att betala med kort ifall ni känner för det. Som de flesta andra nätbutiker erbjuder vi öppet köp på alla våra produkter upp till 30 dagar.

 

Ifall nu ni har fått upp ögonen på Salcombe rekommenderar vi att ni även läser lite om våra största kamin Broadway eldstad utan skorsten.

1 recension av Salcombe skorstensfri kamin svart

  1. Anna

    Salcombe är en vanlig kamin utan skorsten som använder sig av bioetanol som bränsle. Den har en trevlig design och leveranstiden var cirka 8 vardagar och kom med PostNord. Det var enkelt att få den skorstensfria kaminen på rätt plats bara lite tungt.

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *