Henley etanolkamin
Information om våra eldstäder

Väggkamin eller TV svårt val

Många är väldigt förtjusta i sin TV idag och sina favoritprogram, serier, filmer, sport och med mera. Ibland kan det vara svårt att veta vad man skall placera på sin vägg-TV i vardagsrummet. En medför en stor fördel att ljud kommer alltid finnas när man är i vardagsrummet. Dock kan en TV döda många konversationer då folk fastnar i TV-programmet, men här kommen en väggkamin in. En väggkamin dödar inga samtal, utan skapar en trevlig social atmosfär med glada människor. Nu kan det kännas som ett stort steg att gå från TV till en väggkamin men, steget är inte så stort då våra kaminer är lättare att installera än en vanlig vägg-TV. Med våra kaminer behöver ni bara placera väggfästet på väggen, sen skruva upp kaminen på väggen. Ni slipper allt besvär med skorsten, ved, sotare och med mera. De är väldigt enkla att installera så ni slipper den fruktan som många behöver.

Det finns flera fördelar med en väggkamin som drivs på bioetanol, men några stora nackdelar jämfört med en öppen spis på väggen. En öppen spis kan avge en hel del värme jämfört med en bioetanolkamin. En kamin som drivs på bioetanol kan avge mellan 2-4 kW beroende på storleken på brännaren. Självklart finns det stora modeller som avger en väldig massa värme, men de skapar också en väldigt dyr timkostnad. Ifall ni inte behöver värmen som en öppen spis avger rekommenderar vi en bioetanolkamin där ni slipper mycket skötsel samt lättare att tända och släcka. De är dessutom väldigt trevliga och skapar alltid ett trevligt samtalsämne.

Idag har vi cirka 6 stycken olika väggkaminer som drivs på bioetanol. Dessa eldstäder är olika store och ser helt olika ut. Men det finns två stycken gemensamma nämnare och det är att de passar bra in i alla rum och att de sitter på väggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *