Eldstad vägg i ert vardagsrum
Information om våra eldstäder

Eldstäder utan skorsten har blivit populära

Hur kommer det sig att eldstäder utan skorsten har blivit så populära?
Under de senaste åren har etanolspisar blivit allt mer vanligare och nästan mer populärt än braskaminer. När någon produkt blir populär kommer människor till den som i flock. I början är det bara några enstaka men sedan börjar ryktet spridas om att det är en fantastisk produkt och det är det som har hänt med eldstäder utan skorsten. Ifall ni hör en snabb sökning på Google för “ethanol fireplaces” får ni över 250 000 visningar, detta kan ses som en indikator att de har blivit allt mer populära. Om du funderar på att köpa en etanolspis så lovar vi dig att du inte är ensam och nästan 100% av våra kunder blir helt nöjda med våra eldstäder. Hittills har vi inte fått klagomål på någon produkt.

Fem anledningar varför etanolspisar har blivit så populära:
De är enkla att använda, det är bara att fylla på bränsle, tända på och släcka genom att kväva elden med locket. Några av de nyare modellerna är utrustade med en fjärrkontroll eller så kan de kopplas till mobilen. Detta är nog den maximala förenklingen man kan göra med tändning och släckning och några anser att man får ut mer av sina etanolkaminer med dessa tekniska funktionerna. Oavsett om er eldstad utan skorsten är elektrisk eller klassisk så tar det inte mer än några enstaka sekunder att tända eller släcka elden.

Etanolkaminer är miljövänliga till skillnad från braskaminer som är mer “smutsiga” då de tillverkar rök och aska i luften. Etanol brinner väldigt rent då vid förbränning av bioetanol koldioxid och vatten bildas. Ni slipper allt bekymmer med rök, lukt och sot.

En vacker öppen spis kan skapa toner i alla rum eller utomhus. De ser vackra ut och blir snabbt huvudpunkten när man har gäster över för middag eller annat. Ifall ni har byggt in eller installerat er etanolkamin på väggen kan det ses som ett extra värde för kommande personer som önskar köpa lägenheten eller huset.

Ni får en möjlighet att njuta av värmen som de skapar. Många personer väljer en etanolkamin för att värma upp rummet några enstaka grader en kall vinterdag. Några väljer att använda dem i sina uterum under sommar och vår. Oavsett var ni väljer att placera er eldstad utan skorsten så kommer ni att bli 100% nöjda med atmosfären som de skapar.

Nu på senare år har det blivit vanligt att hotell, restauranger, bostäder och företag byter ut braskaminer mot etanolkaminer för de är mer miljövänliga, enklare att använda. Redan nu i USA har det blivit vanligare att folk köper en etanolspis än en klassisk braskamin. Ni slipper alla bekymmer med bygglov för skorsten och med mera.

Kolla lite på en av våra nya eldstäder Bancroft liten eldstad vägg. Den är gjort i pulver lackat järn och rostfritt stål samt en skiva härdat glas. Blandningen av stål och pulverlackat järn skapar en fantastiskt trevlig design.

Eldstad vägg Bancroft
Underbar eldstad som är större än vad den ser ut. Bancroft eldstad vägg är nästan 1 meter bred.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *